Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę. Dowiedz się więcej.

Lek. Bartosz Topoliński

Lek. Bartosz Topoliński

Kardiolog, Internista
Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie
  • 551
    punktów za aktywność
  • 201podziękowań za odpowiedzi
  • 69udzielonych odpowiedzi
  • 3
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Kardiolog, Bydgoszcz
  • 3
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Internista, Bydgoszcz

Umów wizytę

Ten lekarz nie ma jeszcze możliwości umawiania wizyt przez internet.

  • GABINET KARDIOLOGICZNYKijowska 6/6, Bydgoszcz
    tel: 720 888 ...

    W tej placówce nie można jeszcze umówić wizyty przez internet.

  • O mnie
  • Odpowiedzi dla pacjentów (69)
  • Opinie

Lek.med. Bartosz Topoliński ukończył z wyróżnieniem Akademię Medyczną w Bydgoszczy w 2001 r.

Od początku związany z Kliniką Kardiologii i Kardiochirurgii 10 Wojskowego Szpitala Klinicznego z Polikliniką w Bydgoszczy. Pracuje w Oddziale Kardiologii Nieinwazyjnej i Elektroterapii.

Specjalizuje się w kontrolach i programowaniu urządzeń wszczepianych (stymulatorów serca,...

Czytaj więcej

Kursy i staże

Liczne kursy z zakresu elektrostymulacji serca i echokardiografii

odpowiedzi na pytania (69)

  • Duszności, kołatanie serca i męczliwość po grypie

    Witam.W lutym przeszłam grypę.Od tej pory mam duszności,kołatania serca,męczliwość.Ekg i badania na zap.mięśnia sercowego wyszły w normie.Myślałam,że dolegliwości ustąpią ale to już 3 miesiąc.Czy konieczna jest hospitalizacja (którą zalecił internista) celem wykonania bardziej szczegółowych badań?Czym może skutkować nie podjęcie leczenia?
    Lek. Bartosz Topoliński
    Lek. Bartosz TopolińskiKardiolog, Internista
    Skoro lekarz prowadzący zalecił dalsza diagnostykę to znaczy, że widzi jej konieczność. Moim zdaniem na pewno warto by wykonać badanie echokardiograficzne, holter ekg.
  • Zastawka mitralna, płatek przedni wiotki, widoczny niewielki prolaps do LP

    Witam. Mam pytanie w 2013roku stwierdzono u mnie że zastawka mitralna - płatek przedni wiotki , widoczny niewielki prolaps do LP. Mala fala zwrotna mitralna.I lekarz mnie uspokajał że to nic grorznego i nie trzeba tego leczyć.Ale czasami lekko kuje mnie w lewej piersi i jest to krótko trwałe. Czy mam się martwić?
    Lek. Bartosz Topoliński
    Lek. Bartosz TopolińskiKardiolog, Internista
    Pani lekarz ma rację. Prolaps zastawki wynika z jej delikatniejszej budowy niż normalnie. Objawy które Pani podaje na pewno nie są jego wynikiem. Problem najczęściej mija z wiekiem i nasilaniem się uwapnienia zastawek.
  • Badanie RTG klatki piersiowej 70-letniej osoby

    Witam, proszę o interpertację wyników badania babci (70lat), RTG klatki piersiowej w I rzucie o treści: Zaznaczone cechy zastoju w krążeniu małym. Poza tym pola płucne bez zagęszczeń miąższowych. Cień serca nieposzerzony. Dziękuję za odpowiedź :)
    Lek. Bartosz Topoliński
    Lek. Bartosz TopolińskiKardiolog, Internista
    "Cechy zastoju w krążeniu "mogą świadczyć o nieprawidłowym przesączaniu się płynu do przestrzenie międzypęcherzykowej. Tego typu zjawisko może mieć miejsce np. w niewydolności serca. Na pewno wymaga wyjaśnienia przez lekarza prowadzącego lub kardiologa

Potrzebujesz konsultacji?

Zobacz polecanych lekarzy

Umów wizytę

Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę. Dowiedz się więcej.

WT.24.04
ŚR.25.04
DZIŚ26.04
WT.24.04
ŚR.25.04
DZIŚ26.04
  • Lek. Bogdan Mietła

    Lek. Bogdan Mietła

    Kardiolog
    Konsultacja kardiologiczna120,00 zł
    Gen. Hallera 2c/2c, Bydgoszcz
    NZOZ Awimed sp. z o. o.
    loader
  • Lek. Marzena Anaszewicz

    Lek. Marzena Anaszewicz

    Kardiolog, Internista
    Konsultacja kardiologiczna130,00 zł
    Gen. Hallera 2c/2c, Bydgoszcz
    NZOZ Awimed sp. z o. o.
    loader
  • Lek. Anna Kopczyńska

    Lek. Anna Kopczyńska

    Kardiolog
    Konsultacja kardiologiczna120,00 zł
    Trybowskiego 14, Bydgoszcz
    Omega Medical Clinics
    loader

Badania

Zabiegi

Leczone choroby

  • choroby układu sercowo - naczyniowego

Podobni specjaliści