Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę. Dowiedz się więcej.

Mgr Joanna Wardenga

Mgr Joanna Wardenga

Dietetyk
Dąbrowa Górnicza, śląskie
  • Zaufany specjalistaSpecjalista zdobył 160 punktów za aktywność w ostatnim miesiącu
  • 9020
    punktów za aktywność
  • 786podziękowań za odpowiedzi
  • 1364udzielone odpowiedzi
  • 2
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Dietetyk, Dąbrowa Górnicza
  • 1
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Dietetyk, Bukowno

Umów wizytę

Ten lekarz nie ma jeszcze możliwości umawiania wizyt przez internet.

  • Gabinet dietetyczny Joanna WardengaAugustynika 1A/12, Dąbrowa Górnicza
    tel: 723 491 ...

    W tej placówce nie można jeszcze umówić wizyty przez internet.

  • Gabinet dietetyczny Joanna WardengaKolejowa 28, Bukowno
    tel: 723 491 ...

    W tej placówce nie można jeszcze umówić wizyty przez internet.

  • O mnie
  • Odpowiedzi dla pacjentów (1364)
  • Opinie (1)
    średnia:

Nazywam się Joanna Wardenga. W 2015r. zostałam absolwentką Śląskiego Uniwersytetu Medyczngo w Katowicach. Aktualnie prowadzę szkolenia dla przyszłych dietetyczek oraz organizuję spotkania dotyczące zdrowego odżywiania się. Ponadto jestem wykładowcą akademickim.

Sukces jest możliwy dzięki ścisłej współpracy: pacjent - dietetyk. Moją misją jest jak najlepiej ułożony plan żywieniowy -...

Czytaj więcej

Kursy i staże

Odbyłam liczne kursy i staże, m.in.:
- żywienie w sporcie
- żywienie w dnie moczanowej
- żywienie szpitalne
- szkolenia z zakresu redukcji masy ciała.

Publikacje

Ann. Acad. Med. Siles. 2013, 67, 4, 231–237: "Nawyki żywieniowe oraz częstość spożycia wybranych produktów przez dzieci w wieku 10–13 lat zamieszkałe na terenach miejskich i wiejskich"

odpowiedzi na pytania (1364)

  • Czy w anoreksji można stosować mleko sztuczne?

    Witam , Choruje na anoreksję . Lekarz zalecił mi picie resource junior w proszku . Rozrabiam to z woda dwa razy dziennie . Na dzień zużywam 115 g lepszy . Jest to dosyć drogie i chciałabym zapytać czy mleka w proszku , modyfikowane również mogłabym stosować zamiast tego ? A jeżeli tak to w jakiej ilości i które dokładnie najlepiej ?
    Mgr Joanna Wardenga
    Mgr Joanna WardengaDietetyk
    Dzień dobry, najlepszym rozwiązaniem będzie współpraca z dietetykiem i psychologiem - tak, aby mogła się Pani nauczyć prawidłowego odżywiania się.
  • Co oznaczają moje wyniki TSH w 10 tyg. ciąży?

    Dzień dobry, chciałabym prosić o komentarz odnośnie wyników badań. Kobieta w ciąży, 10 tydzień. Od kilku lat leczona na niedoczynność tarczycy, przyjmuję Letrox 37.5 mcg dziennie. Najnowsze wyniki wyniki (TSH i FT4 z wtorku, a FT3 z czwartku): TSH 0,036 mlU/ml (norma 0,270-4,200) FT4 1,74 ng/dL (norma 0,93-1,70) FT3 3,33 pg/ml (norma 2,00-4,40) Miałam mieć dzisiaj wizytę u endokrynologa, ale niestety została odwołana przez lekarza i teraz martwię się, że TSH jest za niskie (przeczytałam, że taki wynik świadczy o nadczynności tarczycy a przecież ja jestem leczona na niedoczynność tarczycy). Bardzo dziękuję.
    Mgr Joanna Wardenga
    Mgr Joanna WardengaDietetyk
    Dzień dobry, w tej sytuacji prawdopodobnie zmniejszy dawkę leku. Zawsze warto ponownie wykonać badanie aby diagnoza była prawidłowa.
  • Jak skutecznie leczyć nadczynność tarczycy?

    Witam, ja mam pewien problem zdrowotny i od kilku miesięcy nic z nim nie zrobiłam. Na początku z powodu nauki do obrony egzaminu inżynierskiego a potem myślałam, że nic mi nie jest i nie będzie, ale sama nie wiem bo głównie nerwica zaostrza się. Na 4 miesiące przed obroną wykryto u mnie nadczynność tarczycy i nic z tym nie zrobiłam bo myślałam, że to nic wielkiego, ale ostatnio stres, nerwy najbardziej są zaostrzone.
    Mgr Joanna Wardenga
    Mgr Joanna WardengaDietetyk
    Dzień dobry, powinna się Pani zgłosić do lekarza endokrynologa, który zaleci Pani odpowiednie leczenie, jeżeli takie będzie konieczne. Warto również skontaktować się z dietetykiem, który wskaże Pani prawidłowy sposób odżywiania się.