Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę. Dowiedz się więcej.

Mgr Katarzyna Wawrzyniak

Mgr Katarzyna Wawrzyniak

Dietetyk
Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie
  • 4060
    punktów za aktywność
  • 690podziękowań za odpowiedzi
  • 443udzielone odpowiedzi
  • 2
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Dietetyk, Bydgoszcz

Umów wizytę

Ten lekarz nie ma jeszcze możliwości umawiania wizyt przez internet.

  • Poradnia dietetyczna Odżywiaj się zdrowoMarii Skłodowskiej-Curie 17, Bydgoszcz
    tel: 525 254 ...

    W tej placówce nie można jeszcze umówić wizyty przez internet.

  • O mnie
  • Odpowiedzi dla pacjentów (443)
  • Opinie (4)
    średnia:

Mgr Katarzyna Wawrzyniak jest specjalistą z dziedziny dietetyki klinicznej. Studiowała na Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Bydgoszczy. W swojej karierze zawodowej pracowała w wielu placówkach medycznych: szpitalach, domach opieki, a także w poradniach żywieniowych. Obecnie konsultuje swoich pacjentów w dwóch oddziałach poradni dietetycznej „Odżywiaj się...

Czytaj więcej

Kursy i staże

  • "Dobry Dietetyk" w Toruniu
  • Hospicjum im. bł. ks. Jerzego Popiełuszki w Bydgoszczy
  • Szpital Uniwersyteckim Nr 2 im. Jana Biziela w Bydgoszczy
Czytaj więcej

Publikacje

  • Artykuły na stronie www.odzywiajsiezdrowo.pl

Języki

  • j.angielski

odpowiedzi na pytania (443)

  • Czy te wyniki oznaczają Hashimoto?

    Witam, odebrałam wyniki badań na tarczycę, które mnie prosto ujmując przeraziły. Dopiero będę się umawiać na wizytę do lekarza, ale będę wdzięczna za szybszą interpretację. Ft 3 =4,6 (3,13-6,76) Ft 4 = 15,31 (12,0-22,0) TSH= 2,51 (0,27-4,20) ANTY-TG= 687,8 ( <115) ANTY-TPO= 153,7 ( <34) Czy to oznacza hashimoto? Wynik przeciwciał przerażający, Ft 3 i 4 z tego co wyczytałam też nie jest dobry. Jak to się ma do całości? Pozdrawiam.
    Mgr Katarzyna Wawrzyniak
    Mgr Katarzyna WawrzyniakDietetyk
    Witam, wyniki wskazują na Hashimoto. Proszę jednak się nie załamywać! Odpowiednim żywieniem (dieta bez glutenu, laktozy, cukru i produktów przetworzonych) i suplementacją witamin i minerałów (D3, K2MK7, selen, magnez etc.) można wprowadzić chorobę w stan remisji. Głowa do góry! Pozdrawiam, Katarzyna Wawrzyniak dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
  • Jak odżywiać się, aby tabletki przyniosły rezultat i żelazo podwyższyło się?

    Witam serdecznie:) kilka dni temu odebrałam wyniki badań krwi i wyszło tsh ponad 8 i żelazo 39 przy normie od 50. Dr. Przepisała mi lek tantyferon fol. Moje pytanie to czym powinnam odżywiać się aby tabletki przyniosły rezultat i żelazo się podwyższyło? Z góry dziękuję :)
    Mgr Katarzyna Wawrzyniak
    Mgr Katarzyna WawrzyniakDietetyk
    Witam serdecznie, dieta powinna być bogata w żelazo: wątróbka, czerwone mięso, warzywa zielonolistne. Polecam sok 100% z pokrzywy oraz wysokie dawki witaminy C. Ma Pani bardzo wysoki poziom TSH. Warto wykonać dodatkowo badanie fT3, fT4 oraz aTPO. Niskie wchłanianie żelaza oraz taki wynik mogą skazywać na niedoczynność tarczycy, bądź Hashimoto (ale aby to konkretnie zdiagnozować potrzeba badań)
  • Jak przywrócić owal twarzy?

    Mam problem z którym mecze się wiele lat, jestem osobą bardzo szczupłą , lecz buzię mam strasznie gruba. Wiem że nie jest to uwarunkowane genetycznie ponieważ kiedyś miałam szczupła. Proszę napisać czy jest jakaś szansa sposób żebym wróciła do dawnego owalu twarzy? Pije bardzo sporą ilość kawy( 4dziennie)czy to może być przyczyną?
    Mgr Katarzyna Wawrzyniak
    Mgr Katarzyna WawrzyniakDietetyk
    Dzień dobry, Nie ma Pani wrażenia, że zatrzymuje wodę w organizmie? Robiła Pani kiedykolwiek badanie TSH? Warto iść w tę stronę. Pozdrawiam, dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Potrzebujesz konsultacji?

Zobacz polecanych lekarzy

Umów wizytę

Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę. Dowiedz się więcej.

CZW.21.06
DZIŚ22.06
JUTRO23.06
CZW.21.06
DZIŚ22.06
JUTRO23.06
  • Mgr Magdalena Maciejewska

    Mgr Magdalena Maciejewska

    Dietetyk, Psycholog, Dietetyk dziecięcy
    Konsultacja dietetyczna130,00 zł
    Sobieskiego 2A- parter/U5, Bydgoszcz
    Marine Madalena Maciejewska - Pieczenko
    loader

Badania

Zabiegi

Leczone choroby