avatar

Lek. Łukasz Wroński
verified

Zweryfikowany profil - informacje o lekarzu zostały sprawdzone i potwierdzone przez pracowników abcZdrowie

Internista
8.4
Poziom zależy od:
  • - aktywności eksperta w serwisie(m.in.odpowiedzi na pytania pacjentów) - maks.70
  • - kalendarz wizyt– maks.50
  • - stopnia uzupełnienia profilu(m.in.kalendarz wizyt, informacje o sobie, kursy i staże) - maks.10
  • - tytułu naukowego - maks.10
IconZaufany specjalista
phone4221560...

Ukończyłem Akademię Medyczną w Łodzi w 1988r. Pracuję jako lekarz medycyny od 3,10,1988.
Po ukończeniu studiów przeszedłem roczny staż w szpitalu w Pabianicach. Następnie rozpocząłem pracę jako mł. asystent w II Oddziale Chorób Wewnętrznych w NZOZ Pabianice. Specjalizacja I st z chorób wewnętrznych uzyskałem, pod kierownictwem dr Danuty ...

MIEJSCA, W KTÓRYCH PRZYJMUJE

mapmarker
Grobelna 8, PabianiceNZOZ Eskulap
phone4221560...

OSIĄGNIĘCIA LEKARZA (5)

  • Icon

    Ceniony specjalista

    18056 podziękowań od pacjentów na abcZdrowie.pl
  • Icon

    Pomocny specjalista

    6313 odpowiedzi na pytania pacjentów na abcZdrowie.pl
  • Icon

    Zaufany specjalista

    160 punktów za aktywność
  • Icon

    1 Miejsce w rankingu ABCZdrowie

    Internista, Pabianice
  • Icon

    50520

    Punktów za aktywność

OPINIE (4)

  • 5 gwiazdek
    3 głosy
  • 4 gwiazdki
    0 głosów
  • 3 gwiazdki
    1 głos
  • 2 gwiazdki
    0 głosów
  • 1 gwiazdka
    0 głosów
ŚREDNIA OCEN:4.5
  • Nina rok temu
    Dzień dobry . Panie doktorze trafiłam przez przypadek na Pana profil dzięki czemu mam nadzieję że Pan doktor mi pomoże. Mam 30 lat i od kilku miesięcy wysokie ciśnienie (170) /96) puls zawsze ponad 100 mierze ciśnienie dwa razy dziennie i nie robi ono wielkiej różnicy w pomiarze. W nocy często budzę się i czuje jakby ktoś stukal mi młotkiem w głowie, często czuje ucisk po lewej stronie . Wspomnę ze mam tachykardie oraz wypadanie platka zastawki dwudzielnej i do tego teraz to nadciśnienie. Przez ostatnie dni czesto leci mi krew z nosa najczesciej rano po przebudzeniu jak tylko wstane z lozka.Jeżeli chodzi o serce nie robiłam nigdy ablacji... Chciałabym zapytać o dobre leki na nadciśnienie jakie Pan doktor może mi polecić. To będą pierwsze leki nigdy dotąd nie brałam leków na wysokie ciśnienie. Bardzo bede wdzieczna za odpowiedz.
  • romelina
    Dzien dobry Panie Doktorze, nie podziekowalam za odpowiedz , bo albo Pan mnie nie zrozumial albo oboje sie pomylilismy???!! Pytalam Pana o przeciwciala fT3 I fT4, ktore napisalam dobrze (przepisujac z wyniku), one sa podane w roznych jednostkach ng/l i ng/dl, a to przeciez roznica (chyba ze laboratorium sie pomylilo??????!!! Ponawiam pytanie:mam taki wynik TSH 1,47 mU/L; fT3 – 3,9 ng/l (1,8-4,2) ; fT4 1,1 ng/dl (0,9-1,8). Przeciwciala Anty-TG 286. TPO brak. Sa guzki. Po co badaniach fT3 i fT4 sa uzyte inne jednostki? Jesli chcialabym porownac fT3 i fT4 na wspolnej osi, to chyba musze sprowadzic obie wartosci do wspolnego przelicznka, np. pmol/l ??? To ile wynosza np. fT3 i fT4 w pmol/l? Jak to przeliczyc? Poza tym jest cos nie tak, mam na mysli przeciwciala anty-TG , bo przeciez sa one produkowane tylko w tarczycy , nigdzie indziej w organizmie? To chyba jednak jest jakies zapalenie, bo przekraczaja gorna granice normy i sie niepokoje bo i objawy mam rozne.Bylabym wdzieczna, gdyby Pan odpowiedzial jak mam te fT3 i fT4 przeliczyc. Pozdrawiam serdecznie
  • gosia07071982
    dziękuję za odpowiedź, czy mogę jakoś przesłac wyniki badań aby mógł Pan powiedziec coś więcej na ich temat. Małgorzata pozdr
  • adania2004
    Dziękuję Panie Łukaszu za odpowiedz, tak ciężko rzucić mi to palenie (Może zna Pan ten sekret odwyku ?) Pozdrawiam gorąco Pacia N.
Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę.Dowiedz się więcej.