Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę. Dowiedz się więcej.

Dr n. med. Marek Paul

Dr n. med. Marek Paul

Chirurg plastyczny
Wrocław, dolnośląskie
  • Zaufany specjalistaSpecjalista zdobył 160 punktów za aktywność w ostatnim miesiącu
  • 994
    punkty za aktywność
  • 199podziękowań za odpowiedzi
  • 159udzielonych odpowiedzi
  • 2
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Chirurg plastyczny, Bielany Wrocławskie
  • 1
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Chirurg plastyczny, Bytom
  • 3
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Chirurg plastyczny, Wrocław
  • 1
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Chirurg plastyczny, Rzeszów

Umów wizytę

Ten lekarz nie ma jeszcze możliwości umawiania wizyt przez internet.

  • Dolnośląski Szpital Specjalistyczny im. T. MarciniakaFieldorfa 2, Wrocław
    tel: 71 306 4...

    W tej placówce nie można jeszcze umówić wizyty przez internet.

  • Szpital Specjalistyczny Pro-FamiliaWitolda 6B, Rzeszów
    tel: 501 736 ...

    W tej placówce nie można jeszcze umówić wizyty przez internet.

  • O mnie
  • Odpowiedzi dla pacjentów (159)
  • Opinie (2)
    średnia:

Jestem ordynatorem Oddziału Chirurgii Plastycznej DSS im. T. Marciniaka we Wrocławiu, oraz asystentem naukowym Szpitala Klinicznego Beth Israel Deaconess Medical Center, Uniwersytetu Harvard w Bostonie, USA. W 2017 roku zosatałem także międzynarodowym członkiem prestiżowego Amerykańskiego Towarzystwa Chirurgów Plastycznych ASPS. Moja pasja to zabiegi chirurgii piersi u kobiet i mężczyzn, w tym...

Czytaj więcej

Kursy i staże

Styczeń 2006 – Marzec 2006
Asystent oddziału chirurgii plastycznej – Univ-Klinikum Plastische Chirurgie, LKH, Graz, Austria,
2006 – teraz
Asystent oddziału chirurgii plastycznej i leczenia oparzeń, Centrum Leczenia Oparzeń, Siemianowice Śląskie,
02.02.2007 – 01.06.2014 (urlop szkoleniowy)
Asystent oddziału chirurgii plastycznej i rekonstrukcyjnej AKH Linz,...

Czytaj więcej

Publikacje

Publikacje

Peer-reviewed

  1. Surgical applications of 3-dimensional printing and precision medicine
    Hwang TJ, Kiang C, Paul M.
    JAMA Otolaryngol Head Neck Surg. 2015 Apr;141(4):305-6. doi: 10.1001/jamaoto.2015.44.
    PMID: 25695233
    Impact Factor: 2.7

  2. Analyzing Regional Differences over a Fifteen Year Trend of One-stage versus Two staged...

Czytaj więcej

Języki

Polski, Angielski, Niemiecki.

odpowiedzi na pytania (159)

  • Czy konieczne jest usunięcie sutka po operacji oszczędzającej piersi?

    Witam. Jestem po operacji oszczędzającej pierś bez przerzutow i usunięciu 2 węzłów chłonnych. Węzły chłonne czyste. Usunięto guzek wielkości 13 mm wraz z marginesem zdrowej tkanki. Z racji tego że guzek był bardzo blisko sutka pani doktor rozwazala także usunięcie samego sutka. Po badaniu powiedziała że raczej nie ma takiej potrzeby ale decyzja należy do mnie. Mam pytanie czy jednak zdecydować się na usunięcie sutka aby zmniejszyć ryzyko nawrotu. Skłaniam się do usunięcia ale nie jestem pewna. Proszę o odpowiedź ponieważ czekam na radioterapie ale nie mogę rozpocząć do póki nie podejmę decyzji gdyz wtedy konieczna będzie druga ooeracja jeśli zdecyduje się na usunięcie sutka. Dziękuję z góry i pozdrawiam.
    Dr n. med. Marek Paul
    Dr n. med. Marek PaulChirurg plastyczny
    Witam, Niestety decyzja należy do Pani jeżeli onkolodzy twierdzą, że bezpiecznie można pozostawić kompleks brodawka otoczka to tak jest. Niestety nikt nie może za Panią podjąć decyzji. Najlepiej jednak cały czas być pod opieką jednego lekarza co prowadzi Pani leczenie aby było to bezpieczne i rozsądne. Pozdrawiam Marek Paul
  • Czy można ponownie rozciąć źle zrośniętą wargę?

    Witam ! , Istnieje możliwość rozciecia zle zrosnietej sie wargi ustnej i ponowne jej zszycie ?
    Dr n. med. Marek Paul
    Dr n. med. Marek PaulChirurg plastyczny
    WItam, Oczywiście po pełnym zagojeniu pierwotnego urazu, tj. min 3 miesiące, można przeprowadzić zabieg korekcji blizny oraz "ustawić" wargę w prawidłowej pozycji. Oczywiście celem oceny konieczna jest konsultacja lekarska. Pozdrawiam Marek Paul
  • Co mam zrobić, jeśli mam katar przed planowaną operacją zmniejszenia piersi?

    Operacje mam 15.01 zmniejszenia piersi mam straszny katar a żadnych lekarstw nie można brać i podobno czosnku też co robić
    Dr n. med. Marek Paul
    Dr n. med. Marek PaulChirurg plastyczny
    Witam, Jeżeli jesto to infekcja wymagająca atybiotykoterapi to najpierw trzeba wyleczyć infekcję a potem dopiero można bezpieczne przeprowadzić zabieg Pacjenci objęci infekcją nie mogą być zakwalifikowani do planowego zabiegu. Pozdrawiam Marek Paul

Popularne badania

    Popularne zabiegi

    Leczone choroby