Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę. Dowiedz się więcej.

Lek. Mateusz Siwek

Lek. Mateusz Siwek

Internista, Lekarz medycyny rodzinnej
Warszawa, mazowieckie
  • 4368
    punktów za aktywność
  • 814podziękowań za odpowiedzi
  • 710udzielonych odpowiedzi
  • 9
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Internista, Warszawa
  • 4
    Miejsce w rankingu abcZdrowie
    Lekarz medycyny rodzinnej, Warszawa

Umów wizytę

Ten lekarz nie ma jeszcze możliwości umawiania wizyt przez internet.

  • Medicor Przychodnia Lekarzy SpecjalistówCzerniakowska 131, Warszawa
    tel: 22 84105...

    W tej placówce nie można jeszcze umówić wizyty przez internet.

  • O mnie
  • Odpowiedzi dla pacjentów (710)
  • Opinie

Języki

angielski, szwedzki

odpowiedzi na pytania (710)

  • Co oznaczają wyniki badań po zapaleniu w miednicy mniejszej?

    witam! Mam 21 lat ostatnio przechodziłam przez zapalenie narządów miednicy mniejszej, gdy zostałam przyjęta do szpitala wskaźnik CRP wynosił 164, po wypuszczeniu z szpitala i zakończeniu przyjmowania antybiotyków, uzyskałam skierowanie na badanie krwi (morfologia, CRP) otrzymałam teraz wyniki i zastanawiam się czy wszystko z nimi w porządku. LEUKOCYTY 8.30, 10^3/ul wart.ref.: 4.0-11.0 x10^3/ul ERYTROCYTY 3.80 ‚ 10^6/ul wart.ref.: 4.2-5.4 x10^6/ul HEMOGLOBINA 11.5 ‚ g/dl wart.ref.: 12.00-16.00 g/dl HEMATOKRYT 34.6 ‚ % wart.ref.: 37.0-47.0 % MCV 91.1, fl wart.ref.: 82 - 98 fl MCH 30.3 pg wart.ref.: 27.0 - 33.0 pg MCHC 33.2 g/dl wart.ref.: 32.0 - 37.0 g/l P-LCR 36.1 % wart.ref.: 13.0 - 43.0 % RDW-SD 40.3 fl wart.ref.: 37.0 - 54.0 fl PŁYTKI KRWI 393 10^3/ul wart.ref.: 130-400 x10^3/ul MPV 11.4 fl wart.ref.: 9.0 - 13.0 fl PDW 14.5 fl wart.ref.: 9.0 - 17.0 fl PCT 0.45 · % wart.ref.: 0.17 - 0.35 % NEUTROCYTY 5.55 10^3/ul wart.ref.: 1.8-7.7 x10^3/ul LIMFOCYTY 1.76 10^3/ul wart.ref.: 1.10-6.50 x10^3/ul MONOCYTY 0.76 10^3/ul wart.ref.: 0.0 - 1.2 x10^3/ul EOZYNOCYTY 0.11 10^3/ul wart.ref.: 0.0-0.5 x10^3/ul BAZOCYTY 0.09 10^3/ul wart.ref.: 0.00-0.10 x10^3/ul % NEUTROCYTÓW 66.8 % wart. ref.: 40.0-74.0 % % LIMFOCYTÓW 21.2 % wart. ref.: 19.0-48.0 % % MONOCYTÓW 9.2 % wart. ref.: 0.0 - 14.0 % % EOZYNOCYTÓW 1.3 % wart. ref.: < 7.0 % % BAZOCYTÓW 1.1 % wart. ref.: < 1.5 % CRP ilościowo 7.40 · mg/l wart.ref.: poniżej 5.0 mg/l Prosiła bym o odpowiedź oraz jeśli wyniki są nieprawidłowe to do jakiego lekarza się udać, rodzinnego czy może ginekologa? Z góry dziękuje.
    Lek. Mateusz Siwek
    Lek. Mateusz SiwekInternista, Lekarz medycyny rodzinnej
    Dzień dobry. Nie do końca wiem jakie były okoliczności zapalenia przydatków, czy była ustalona przyczyna, jakie badania zostały wykonane w szpitalu, po jakim czasie od zakończenia leczenia wykonała Pani badania itp. Na podstawie wyników badań nie widać cech aktywnej infekcji bakteryjnej, obecna jest niewielka niedokrwistość wymagająca obserwacji, niemniej jednak zalecam wizytę kontrolną u ginekologa jako priorytet w celu oceny wyników leczenia i ew. dalszej diagnostyki.
  • Co oznaczają zaburzenia koncentracji i pamięci?

    Witam. Około miesiąc temu w związku z przyjęciem do pracy zostałam skierowana na badania lekarskie, pobrano mi wówczas krew. Gdy następnego dnia odbierałam zaświadczenie o braku przeciwwskazań do podjęcia pracy na danym stanowisku pani recepcjonistka, która wydawała mi dokumenty poinformowała mnie, że w związku z nieprawidłowym wynikiem morfologii powinnam się udać do lekarza internisty. Niestety już od następnego dnia rozpoczynałam pracę, w której jestem w godzinach otwarcia mojej przychodni (na wizytę prywatnie mnie obecnie nie stać) dlatego do tej pory nie skonsultowałam swoich wyników z lekarzem. Wyniki moich badań świadczą o anemii. Zaczęłam więc brać żelazo (biorę je już 3 tygodnie), które przyjmuję wraz z witaminą C. Niestety nie odczuwam poprawy, wprost przeciwnie - od tygodnia budzę się zlana zimnym potem. Jestem mokra jakbym przed chwilą wyszła z wanny. Poza tym czasem czuję w ustach smak krwi. Od dłuższego czasu jestem ciągle zmęczona i na nic nie mam siły, ciągle łapie mnie zadyszka. Mam zawroty i bóle głowy. Szwankuje mi pamięć i koncentracja. Jestem nerwowa, mam huśtawkę nastroju. Może powinnam zwiększyć dawkę przyjmowanego żelaza? Moje wyniki morfologii: Hemoglobina 7,7 g/dl Hematokryt 27,4 % MCV 70,3 fl MCH 19,7 pg MCHC 28,1 g/dl Płytki krwi 429 G/l RDW-CW 18,8 %
    Lek. Mateusz Siwek
    Lek. Mateusz SiwekInternista, Lekarz medycyny rodzinnej
    Dzień dobry. Powinna Pani jak najszybciej zgłosić się do lekarza, przyjmowanie większych dawek żelaza nie ma sensu, konieczna jest pilna diagnostyka, być może w warunkach szpitalnych.
  • Co oznacza przykurcz mięśni?

    Witam.Od jakiegoś czasu źle się czuję jestem osłabiona i na nic nie mam ochoty,gdy siedzę lub stoję nie mogę utrzymać głowy prosto,tylko skręca mi ją w prawą stronę.Lekarz twierdzi że mam przykurcz mięśni szyi.Biore rozluźniające leki i nic nie przechodzi.
    Lek. Mateusz Siwek
    Lek. Mateusz SiwekInternista, Lekarz medycyny rodzinnej
    Dzień dobry. Na pewno wskazane jest zebranie dokładnego wywiadu (od kiedy wystepują dolegliwości, czy występowały kiedyś przedtem, czy był uraz itp.) oraz wykonanie podstawowych badań krwi jak morfologia, hormony tarczycy.

Potrzebujesz konsultacji?

Zobacz polecanych lekarzy

Umów wizytę

Nasza witryna korzysta z plików cookie. Pozostając na stronie wyrażasz na to zgodę. Dowiedz się więcej.

PT.20.04
SOB.21.04
NIEDZ.22.04
PT.20.04
SOB.21.04
NIEDZ.22.04
  • Lek. Paweł Przesmycki

    Lek. Paweł Przesmycki

    Internista, Lekarz medycyny rodzinnej
    Konsultacja internistycznaod 130,00 zł
    Twarda 18, Warszawa
    POLMED S.A.
    Puławska 410 A, Warszawa
    POLMED S.A.
    Twarda 18, Warszawa
    POLMED S.A.
    loader
  • Lek. Elżbieta Szumilas

    Lek. Elżbieta Szumilas

    Alergolog, Internista, Pulmonolog
    Konsultacja alergologicznaod 140,00 zł
    Puławska 410 A, Warszawa
    POLMED S.A.
    Puławska 410 A, Warszawa
    POLMED S.A.
    loader
  • Lek. Ewa Gul

    Lek. Ewa Gul

    Internista
    Konsultacja internistyczna99,00 zł
    Targowa 24, Warszawa
    POLMED S.A.
    loader
  • Lek. Mirosław Jóźwiaczuk

    Lek. Mirosław Jóźwiaczuk

    Internista
    Konsultacja internistyczna100,00 zł
    Gen. Tadeusza Pełczyńskiego 22 J/U 5, Warszawa
    Zdrowa Rodzina Sp. z o. o.
    loader
  • Lek. Sławomir Wiśniewski

    Lek. Sławomir Wiśniewski

    Internista
    Konsultacja internistyczna140,00 zł
    Twarda 18, Warszawa
    POLMED S.A.
    loader

Badania

Zabiegi

Leczone choroby